[КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» ЧМР ]
Головна » 2015 » Травень » 13 » КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» ЧМР
6:00 PM
КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» ЧМР

 Доведено, що приблизно на 50% здоров’я людини визначає спосіб життя. Негативними його чинниками є шкідливі звички, незбалансоване, неправильне харчування, несприятливі умови праці, моральне і психічне навантаження, малорухомий спосіб життя, погані матеріально-побутові умови, незгода в сім’ї, самотність, низький освітній та культурний рівень.



Негативно позначились на формуванні здоров’я і несприятливий екологічний стан, зокрема забрудненість повітря, води, ґрунту, а також складні природнокліматичні умови (внесок цих чинників – до 20%). Велике значення має стан генетичного фонду популяцій, схильність до спадкових хвороб.



У структурі захворюваності і особливо смертності населення України послідовно зростає частка ендогенної патології, або накопичення впливу у вигляді хвороб системи кровообігу, новоутворень внаслідок низького рівня якості життя і значної поширеності чинників ризику.



Зростає частка появи соціально-значущих та соціально-небезпечних хвороб (туберкульоз, СНІД, деяких хвороб, що передаються статевим шляхом).



В останній час, за умов втілення наукових досягнень, організаційної та практичної роботи органів і закладів охорони здоров’я були досягнуті позитивні зміни в структурі та загальному рівні інфекційної захворюваності.



В Україні ліквідовані: натуральна віспа, Сап, Волинська гарячка, у 2002 році – поліомієліт. Різко зменшилась захворюваність дифтерією, кором, висипним тифом, туляремією, сибіркою. Значно знижена смертність від цих захворювань.



Проте, внаслідок зубожіння населення , недостатнього фінансування профілактичних заходів загального і медико-санітарного характеру, різкого зростання міграційних процесів, епідемічна ситуація як в державі, так і в області по окремих нозологічних одиницях погіршилась.



Щорічно – інфекційні та паразитарні захворювання охоплюють близько 300 тисяч населення області, що призводить до значних соціальних та економічних збитків.



Серед інфекційних хвороб найбільший вплив на стан здоров’я населення мають: грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції, вірусні гепатити, гострі кишкові захворювання, зокрема інфекції, керовані засобами специфічної профілактики, паразитарні хвороби.



КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» ЧМР – лікувально-профілактичний заклад, який забезпечує надання спеціалізованої медичної допомоги хворим дітям, підліткам та дорослим мешканцям міста та області більш як 50 нозологічних форм, забезпечує проведення комплексу профілактичних заходів щодо раннього виявлення інфекційних хворих, попередження і зниження інфекційної захворюваності, здійснення моніторингу за станом здоров’я населення.



За штатним розкладом у КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» ЧМР функціонує 100 ліжок 50 - для дорослого населення та 50 - для дітей.



Станом на 01.01.2015р. в лікарні 116 працюючих: з них 14 лікарів, 51 медична сестра, 33 молодших медичних працівника та 18 працівників господарчого персоналу.

Категорія: Корисно знати | Переглядів: 407 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar